عن یحیی بن سلیمان ما زنی، عن ابیالحسن موسی بن جعفر صلوات الله علیهما قال:
«من زار قبر ولدی کان له عندالله کسبعین حجة مبرورة.»
قال: قلت: سبعین حجة؟! قال:
«نعم و سبعمائة حجة. قلت: و سبعمائة حجة؟! قال:
«نعم و سبعین الف حجة.»قلت: و سبعین الف حجة؟ قال:
«رب حجة لا تقبل. من زاره و(1) بات عنده لیلة کان کمن زار الله فوق عرشه.»قلت: کمن زار الله فوق عرشه؟ قال:
«نعم، اذا کان یوم القیامة کان علی عرش الله اربعة من الأولین و اربعة من الأخرین؛ فاما الأربعة الذین هم من الأولین فنوح و ابراهیم و موسی و عیسی علیهمالسلام و اما الأربعة الذین هم من الأخرین فمحمد و علی
و الحسن و الحسین صلوات الله علیهم، ثم یمد المطمار فیقعد معنا من زار قبور الأئمة صلوات الله علیهم. ألا ان اعلاهم درجة و اقربهم حبوة زوار قبر ولدی علی صلوات الله علیه.»
بحارالأنوار: 41/102 ح 46 از کامل الزیارات: 306 و فیه: ثم یمد المضمار.
از یحیی بن سلیمان مازنی، از حضرت موسی بن جعفر صلوات الله علیهما روایت شده است که فرمودند:
«کسی که قبر فرزندم را زیارت کند در نزد خدا برای او مثل ثواب هفتاد حج پذیرفته شده است.»یحیی میگوید: گفتم: هفتاد حج؟! فرمودند:
«بله، هفتصد حج.»گفتم: هفتصد حج؟! فرمودند:
«بله، هفتاد هزار حج.»گفتم: هفتاد هزار حج؟! فرمودند:
«چه بسیار حجی که قبول نمیشود. کسی که او را زیارت کند و (یا) شبی نزد او بماند مثل کسی است که خدا را بر فراز عرشش زیارت کرده باشد.»
گفتم: مثل کسی که خدا را بر فراز عرشش زیارت کند؟! فرمودند:
«بله، زمانی که روز قیامت فرا میرسد بر روی عرش خدا چهار نفر از اولین و چهار نفر از آخرین خواهند بود؛ اما چهار نفری که از اولین خواهند بود نوح و ابراهیم و موسی و عیسی علیهمالسلام هستند و اما چهار نفری که از آخرین خواهند بود محمد و علی و حسن و حسین صلوات الله علیهم هستند. سپس ریسمانی کشیده میشود و کسانی که به زیارت قبور امامان صلوات الله علیهم رفته باشند همراه ما مینشینند. آگاه باشید؛ که بلندترین آنها از جهت درجه و نزدیکترین آنها از جهت پاداش الهی زائران قبر فرزندم علی صلوات الله علیه هستند.»
1) در بعضی از روایات به جای لفظ (و) لفظ (او) به معنی (یا) بکار رفته است.