داستان طولانی گذشته در یک مجلس بود که امام هشتم علیه السلام دو عالم بزرگ یهود و نصاری را با استدلال و دلیل و برهان محکوم نمودند. داستان زیرگفتگوی امام رضا علیه السلام با موبد موبدان آن عصر زردشتیان “هیربد اکبر” است. امام هشتم علیه السلام هیربد اکبر را که بزرگ زردشتیان بود فرا خواندند و به او فرمودند: به من خبر ده اززردشتی که گمان می کنی پیامبر است، چه دلیل و حجتی بر نبوّت او داری؟ هیربد گفت: زردشت(1) معجزاتی آورده بود که هیچ شخصی پیش از وی نیاورده بود ما او را ندیده ایم لکن از اسلاف وگذشتگان ما اخباری برای ما وارد شده است که وی کارهایی انجام داده که هیچ شخصی انجام نداده و چیزهایی که او حلال کرده هیچ فردی تا به حال حلال ننموده است لذا ما از او پیروی می کنیم. امام رضا علیه السلام در جواب او فرمودند: مگر نه آن است که اخباری از وی به شما رسیده و شما به همان واسطه از او متابعت می کنید هیربد عرض کرد: آری چنین است امام علیه السلام فرمودند:
پس سایر امّت های گذشته هم چنین است و ایشان دلائل و معجزاتی هم دارند مانند دلائل و معجزات موسی و عیسی و محمّد علیهم السلام که پیامبر بودند چرا شما از این ها پیروی نمی کنید؟ شما را چه عذری است که اقرار درباره ی ایشان را قبول نداشته باشید؟ و به زردشت و معجزات او اقرارکنید یعنی اینکه اگر علّت قبول کردن شما دین زردشت را اعتماد محض به اخبار وارده از جانب زردشتی ها است درباره ی انبیایی هم چون موسی و عیسی و محمّد علیهم السلام اخبار متواتره(2) موجود است و عدّه ی زیاد و افراد وکثیری آن را نقل کرده اند پس علّت چیست که از زردشت قبول می کنید؟ و از موسی و عیسی و محمّد علیهم السلام قبول نمی کنید موبد موبدان زردشتیان چون این سخنان با حکمت را شنید نتوانست جواب دهد و خاموش و متحّیر ماند.(3)
1) زردشت پیامبر مذهبی عصر ساسانی که کتاب مقدّس او اوستا نام داشته و اکنون پیروانش بسیارکم اند (حدود 500 هزار نفر در تمام دنیا) و بیشتر در هندوستان و در شهر بمبئی و در ایران در شهرهای کرمان و یزد زندگی می کنند. قومی وطن پرست هستند آن ها شبه کتابی هم می گویند و در مجلس شورای اسلامی نماینده دارند و در قرآن لفظ مجوس در سوره ی حجّ آیه ی 17 آمده است. (این آیه درصفحه ی 16خط چهارم نگاشته شده است).
2) اخبار متواتره: اخباری است که راویان متعددی آن را نقل کنند، به طوری که برای همه یقین حاصل شود و مفید علم قطعی است.
3) موبدان موبد عالی ترین مقام عالی در دین زرتشتی- رئیس موبدان- قاضی القضات زرتشتیان. (روحانیّون زردشتی لباس های سفید دارند) مسعودی درکتاب تنبیه صاحب مناصب زرتشتی را چنین گفته: 1- موبدان موبد (که معاون او هیربدان هیربد بوده). 2- وزرک فرماندار. 3- سپاهبد. 4- دبیربد. 5- هتخش بد. رئیس همه ی موبدان که به منزله ی پاپ زرتشتیان بوده. هیربدان هیربد که معاون موبدان موبد بوده منصب (خادم آتش) را داشته و موبدان موبد حقّ عزل و نصب کلّیه ی روحانیّون زرتشتی را داشته و سمت رئیس العلماء را داشته و بعد از شاه که در عهد ساسانی کسری می گفتند پرقدرت ترین و با نفوذترین فرد موبدان موبد بوده و یکی از علل سقوط امپراتوری با عظمت ساسانیان یکی فساد شاه و درباریان او، و بعد از آن ها رجال مذهبی یعنی روحانیّون زرتشتی بودند. زیرا نه تنها جلو بی بندباری سلاطین را نمی گرفتند بلکه خودشان هم به فساد و تباهی افتادند و نتیجه ی آن فروپاشی آن امپراتوری افسانه ای بود که البته سقوط ساسانیان به نفع مردم ایران تمام شد زیرا ایرانیان چون مردمی واقع بین بودند اسلام راستین را که همان مذهب اهل بیت عصمت و طهارت بود پذیرفتند، و عشق به اهل بیت سبب شد که خداوند به ما ایرانیان وجود با برکت امام هشتم علیه السلامرا بدهد و حرم ایشان در سرزمین ما باشد.