جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

قبله هشتم

زمان مطالعه: 2 دقیقه

قبله‏ای که مغناطیس دل‏های شیفته‏ی «ولایت» است، در «خراسان» است و «غریب طوس» امروز آشنای هر دور و نزدیک و کوچک و بزرگ است.

«رضای آل محمد» اینک صفابخش قلوب عاشقان است.

امروز حتی کودکان خردسال ما نیز «مشهد» را می‏شناسند و «امام رضا» را دوست دارند و تابستان‏ها و ایام تعطیلات را عاشقانه به پابوسی امام هشتم می‏روند و از مرقد مطهر و ضریح منور و رواق‏های ملکوتی و صحن‏های با معنویت حرم، توشه‏های روحانی و ذخیره‏های معنوی می‏گیرند.

امام رضا علیه‏السلام غریب نواز و مهمان دوست است، بی‏منت هوای زائرانش را دارد، دلشکستگان گرفتاری را که به «دارالشفا»ی آستانش

دست نیاز دراز می‏کنند، می‏نوازد، شفا می‏دهد و تحویل می‏گیرد.

«سلطان خراسان» بر دل‏های محبان حکومت می‏کند.

«غریب الغربا» آستانی دارد؛ مأمن خائفان و پناهگاه غریبان.

ضریح مطهرش همه روزه، صدها هزار دست حاجتمند و متوسل را به «دامان اجابت» می‏رساند.

کرامت از همه جای «حرم رضوی» می‏جوشد.

«شفا» سکه‏ی رایج «زیارت و توسل» است.

«سقاخانه‏ی حرم» جان‏های عطشناک را سیراب می‏کند.

«کبوتران حرم» رموز پرواز عشق را به «زوار» می‏آموزند.

«خدام» عزت و آبروی خود را در گرو «خدمتگزاری» به آستان قدس او می‏دانند.

خورشید خراسان، هر روز صبح، بر حرم قدس این امام، سلام می‏دهد، آنگاه فروغش را از گنبد طلایی مرقد گرفته، به سراسر ایران و جهان می‏گستراند.

امامی که در این دیار مدفون است، حجت خدا و دانای آل پیامبر است. زیارتش، بهانه نمی‏خواهد! چرا که حرمش خانه‏ی محبان است و حریمش کعبه‏ی عاشقان!

او «عالم آل محمد» است. او امام است؛ پس شایسته است که «امت»

در اخلاق نیکو، حلم و صبر، درایت و دوراندیشی، فرصت‏شناسی و مکتب‏بانی، به آن پیشوا اقتدا کنند و از جلوه‏های رفتاری او درس الهام گیرند.

او احیاگر آیین است، پس حیات معنوی پیروان هم به رهروی در خط اوست.

او پاره‏ی تن پیامبر خداست و کمال و فضل را از خاندان پاکی و عصمت به ارث برده است و روح پیامبر خدا و خون علی مرتضی و جان فاطمه‏ی زهرا علیهم‏السلام در تن و پیکر او ساری و جاری است.

«امامت» در خون علی بن موسی علیه‏السلام و خانه و خاندان او، تداوم یافت و حیات و شهادت این پیشوا، همچون نیاکان پاکش، رمز و راز بقای مکتب و حیات دین و تبیین احکام وحی قرار گرفت.(1)


1) روایت انقلاب، ش 3، جواد محدثی، صص 52 – 49.